Bilbana byggd i betong

Så gjorde viEn outnyttjad del av gården förvandlades till en uppskattad bilbana av betong på förskolan Skogsbacken i Sälen.

06 Nov 2017

1 Gräver på djupet

Förskolläraren Sussi Bäck Gudmundsson hittade tipset på en Facebooksida och tycke att en bilbana skulle bli ett roligt tillskott på gården. Tillsammans med kollegorna och barnen började hon gräva ut formen på banan, som fick en omkrets på cirka 8 meter. Banan fick en rondell i mitten och en nedförsbacke som bilarna kan rulla nedför.

1 Gräver på djupet
2 Tung last
3 Färdig­asfalterat
4 Tuta och kör

2 Tung last

När grävandet var klart täckte de först botten med grus för att jämna till och lade sedan markduk över. Det blev många bilturer med betongsäckar, eftersom banan slukade mer än vad de först trodde. Sammanlagt gick det åt 9 säckar, cirka 225 kilo. De gjorde blandningen medvetet ganska fast så att de kunde ”bre” ut den över banan och slippa rinn och spill.

3 Färdigasfalterat

Det tog ungefär en dag för betongen att stelna. Därefter målades den med betongfärg.

4 Tuta och kör

Efter cirka en vecka var bilbanan klar (den gjordes parallellt med all annan verksamhet i förskolan, när det blev stunder över). Barnen, i åldrarna 1–4 år använder den flitigt

Fotnot:

Kika gärna in på Skogsbackens för­skolas Instagramkonto, @forskolanskogsbacken, där det finns fler bilder att inspireras av.

Hur fungerar arbetet med modersmål hos er?