Egen gran räddade julen

Så gjorde viDet var tredje advent men på förskolan fanns ingen gran. Då bestämde sig Angelica Johansson, förskollärare på Ollonborrens förskola i Skövde, för att göra en egen tillsammans med barnen.

av Erik Ignerus
04 Dec 2017

1 Saknade julgran

Förskolläraren Angelica Johanssons avdelning skulle fixa ett firande av tredje advent. Men det fanns ingen gran, och det fanns inte heller utrymme för någon. I stället bestämde de sig för att göra en egen gran.

2 Barnen fick klippa

Barn och personal från alla avdelningar fick rita av och klippa ut sina händer i grönt papper. De barn som klarade att klippa gjorde det själva. Angelica Johansson gjorde sina händer i brunt papper som fick representera trädets stam.

3 Satte upp händerna

Under adventsfirandet satte alla upp sina händer. Kulorna klippte Angelica Johansson ut i rött papper, och limmade fast. Hon strödde även på glitter och häftade fast en guldig piprensare. Allting avslutades med att en ljusslinga fästes med hjälp av häftmassa.

Vad är det bästa som hänt på jobbet under 2017?