Ingår i temat
Förskolan 100 år!

Har samlat sedan 70-talet

100 år! Birgitta Wadbeck har samlat och prenumererat på Förskolan i nästan femtio år. Nu är hon för första gången själv med i tidningen.

av Erik Ignerus
15 Jan 2018

Hur kommer det sig att du har sparat på tidningen så länge?

– Det är väl för att jag har ett brinnande intresse för ämnet eftersom jag själv är förskollärare. Jag ville inte slänga bort tidningarna för de hade ju med min yrkesroll att göra. Jag ville kunna gå tillbaka och titta i gamla nummer, samlingen blev lite som ett uppslagsverk kan man säga. Jag har samlat sedan 1971, på den tiden såg tidningen bara ut som ett litet kuvert.

Har du själv varit med i tidningen någon gång under alla dessa år?

– Nej nej, det har jag aldrig varit.

Kanske på tiden då?

– Haha, ja.

Har du något favoritnummer?

– Just när Barnstugeutredningen kom så var jag väldigt intresserad av vilka som var med och tyckte till och jag höll mycket koll på det. Det tyckte jag var en jätteintressant period.

Hur använder du tidningarna nuförtiden?

– Jag gör inte det längre. Och nu ska jag faktiskt avsluta min prenumeration. Jag har haft tidningen så länge. Jag jobbade i förskolan fram till mitten av 90-talet och sen fortsatte jag prenumerera så länge mitt barnbarn gick i förskolan. Då tyckte jag att det var intressant att hänga med. Men nu går han i skolan och det känns inte lika aktuellt längre.

Så du kommer göra dig av med tidningarna?

– Ja, det kommer jag faktiskt att göra. Jag håller på och städar upp lite efter mig nu kan man säga.

Vill du ta över Birgittas stora samling? Mejla oss på forskolan@lararforbundet.se så kan vi förmedla kontakten!

Alla artiklar i temat Förskolan 100 år! (9)

Vilket arbetsvillkor är viktigast för dig?