Läs, tryck och lyssna

BarnmusikVilken härlig bok! Enkel text, härliga bilder och roliga knappar att trycka på som dessutom spelar upp en melodi eller en ljudeffekt.

17 Mar 2017

Pompes Cirkusorkester

Magalie Le Huche

[Rabén & Sjögren]

I denna bok får man följa med Pompe som jobbar på cirkus. Man får även bekanta sig med de olika instrumenten som kan ingå på en cirkus. Till exempel trombon, banjo, flöjt, saxofon och bastrumma. När Pompe ramlar från linan kan man även höra hur det kan låta, vilket roar barnen mycket.

Det här är en rolig bok att ge bort i present men även att ha på exempelvis förskolan där de i tidig ålder får bekanta sig med de olika instrument­ens utseende och ljud. Och när det gäller de lite äldre barnen så är det en utmaning och en rolig lek i att få lyssna och gissa vilket instrument som spelar.

Vad är det bästa som hänt på jobbet under 2017?