Läs senare

Nostalgitripp i julformat

04 Dec 2017

När juldagsmorgon glimmar

Bild: Ilon Wikland

[Brombergs]

Vilka minnen! Inser att denna eftertraktade nyutgåva måste vara en som har funnits med i mina egna gömmor i min uppväxt. När juldagsmorgon glimmar innehåller 31 stycken traditionella julvisor som min generation har vuxit upp till. Ilon Wikland har tecknat till visorna och en favorit är en stäm­ningsfull illustration till Stilla natt där en pojke står med ett ljus i handen.

Bild­­erna är mysiga och tankarna går till Astrid Lindgren vilket inte är så konstigt eftersom det är samma illustratör till många av hennes böcker. Men när jag ser att det inte står utskrivna ackord till låtarna så inser jag att den är lite väl gammeldags. En liten uppdatering hade varit på sin plats trots att det bara är en knapptryckning bort för att söka fram dem.

Rösta

Vad har du gett för nyhetslöfte?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin