Ny hylla väcker bygglusten

Så gjorde viMed små lampor, laminerade bakgrunder och en gnutta fantasi gick det enkelt att göra duploklossarna mer tilltalande.

12 Sep 2017
Resultatet har blivit lysande! Förskolläraren Johanna Aifadis har upptäckt att barnen använder materialet mer, de ser ett större värde i duplot och har även lättare att hitta bitar de behöver. Dessutom går det smidigare att plocka undan.

1 Grunden en vanlig hylla

Idén till duplohyllan kom på en studiedag när personalen på Glömsta förskola jobbade med miljöerna. Duplot hade tidigare legat osorterat i plastlådor. När det skulle användas hälldes det bara ut på golvet, och det var svårt för barnen att hitta bitar och delar som det behövde.

2 Lampor lyfter fram

De osorterade plastlådorna såg inte så lockande ut. Personalen på förskolan ville lyfta fram materialet och göra det mer tilltalande. Ljus och bakgrunder är två knep som de tidigare har använt för att skapa spännande miljöer på förskolan, de tänkte att det borde fungera även här.

3 Varierad bakgrund

Duplot sorterades in i hyllan. Olika typer av bakgrundsmiljöer skrevs ut. De laminerades och fästes sedan på hyllan. Personalen valde att lysa upp hyllplanen och miljöerna ovanifrån. Till sist fick plastfigurerna flytta in i sina nya miljöer.

Glömsta förskola har ett instagramkonto där du kan hitta mer inspiration, sök på: inspirerande_larmiljoer.

Vad tycker du om regeringens förslag om läsa, skriva, räkna-garantin?