Träna språk med Ajja och Bajja

Ajja&Bajjalek

Mamma Sarah

[Hatten förlag]

Karaktärerna Ajja och Bajja kanske känns igen från böcker och språkutvecklande material med teckenstöd. Nu finns de även som en app, här dock utan teckenstödet, tänkt att träna ordförråd, prepositioner och språkförståelse. Ni kan själva välja att stänga av eller sätta på instruktioner, vilket ger spelet olika syften.

Via instruktionerna uppmanas barnet av spelet att hjälpa Ajja och Bajja med olika uppdrag, som att läsa tidningen eller åka skateboard. I uppdragen ligger fokus på begreppsord och prepositioner. Utan instruktioner kan ni leka fritt i appen och flytta karaktärer och föremål för att undersöka vad som händer.

Både spelkonstruktörerna och jag rekommenderar att någon sitter med och tillsammans med barnet sätter ord på vad som händer. Ajja&BajjaLek finns till både Android och iOS, och passar även yngre förskolebarn.

Vad har du gett för nyhetslöfte?