120 miljoner till kompetenshöjning i förskolan

Förskolan behöver bli bättre på att stötta barn i behov av särskilt stöd och på att utvärdera verksamheten. Det anser regeringen som satsar 120 miljoner kronor på kompetensutveckling.

14 sep 2011

-Vi kan inte vänta med att sätta in hjälp till dem som behöver i årskurs åtta och nio utan hjälpen måste in tidigt. Förskollärare och andra i förskolan blir bättre och bättre på att upptäcka de barn som behöver särskilt stöd, men då måste de också ha kunskap i hur man ger detta särskilda stöd, säger förskoleminister Nyamko Sabuni till Sveriges Radio Ekot.

Utöver specialpedagogisk kompetens ska satsningen också räcka till fortbildning i hur man följer upp och utvärderar förskoleverksamheten. Fortbildningen ska ske under de närmsta tre åren och innefatta uppemot 10 000 studieplatser, rapporterar Ekot.

Skolverket får uppdraget att utforma utbildningarna tillsammans med lärosätena.

Om du får önska dig vad du vill inför det nya förskoleåret 2020 – vad väljer du då?