Återvunnet bjuder in till kreativitet

Så gjorde viMjölkkartonger och pumpkorkar skapar tillgänglighet och lockar fram kreativiteten hos barn och personal på Sommarbäckens förskola i Malmö.

av Erik Ignerus
25 feb 2019

1 Pumpar till färgen

Pumpkorkarna underlättar när det är dags att måla och man snabbt vill komma åt flera olika färger. ”Vi beställde hem våra men jag tror att det hade gått lika bra med korkar från pumptvål”, säger Oscar Ahlqvist Friis, förskollärare på Sommarbäckens förskola i Malmö.

2 Garn utan trassel

Återbruk är en av förskolans parad­grenar och här har gamla mjölkförpackningar spikats upp och gjort garnet mer tillgängligt för både barn och personal. Färgat papper ser till att man inte tar fel färg.

3 Snören på krok

Presentsnörena har också blivit enklare att komma åt. Tidigare låg de instängda i skåp och barnen var tvungna att be om hjälp när de skulle använda dem. Totalt sett har omgörningen lett till mer kreativitet, både bland personal och barn.

Foto: Sommarbäckens förskola

Kolla gärna in Oscars instagramkonto @inspoforskola för fler spännande tips.

Vilken inskolningsmetod använder ni i er förskola?