Barnskötare har läst pedagogik

25 maj 2014

Det vore bra om Förskolan kunde belysa nya gymnasieutbildningen för Barn och fritid på ett nyanserat sätt och ha en nyanserad bild av barnskötarens betydelse nu och i framtiden. Intervjua gärna Skolverket och låt dem förklara varför man låter utbilda barnskötare även i den närmaste framtiden. Barnskötarna som går ut från gymnasiet har minst 400 poäng pedagogik i sin utbildning och det kan vara nog så intressant att visa på innehållet i utbildningen för våra ungdomar.

Jag är själv förskollärare och har den största respekt för barnskötares roll i arbetslagen, från förr och nu och i framtiden. Det råder många åsikter om vilken personal som ska finnas i förskolan och på fritidshem och för närvarande behövs barnskötare på många håll.

Vad tror du skulle kunna locka fler att bli förskollärare?