Läs senare

Bäst med stödtecken

06 aug 2018

Det är svårt att komma på originell och nyskapande musik i dag och det är just det som slår mig när jag lyssnar på skivan Ubbe & Markus bästa. Det känns som att jag redan har hört låtarna. Det de däremot åstadkommer när det gäller att uppdatera sig är en egen Youtube-kanal där de även tecknar sina sånger. Vilken fantastisk idé och möjlighet för dem som behöver!

Låtarna är tyvärr ganska tråkiga (och många) och jag har svårt för deras nasala röster. Boken som medföljer innehåller noter och texter, men även lite tips till varje låt och det är då det märks att de inte bara är musiker utan även pedagoger. De små barnen gillar Plogbilen och personligen är Tjena, tjena min favorit eftersom den känns sådär härligt improviserad.

Fråga

1 juli träder förskolans reviderade läroplan i kraft – har du hunnit sätta dig in i förändringarna?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin