Bondgård som fängslar

16 okt 2015

Lässtunden blir enklare när man får tag på en bok som Magiska bondgården. Med små medel och igenkänning fångar den snabbt barnens intresse.

En del barn har kanske inte vanan att sitta i grupp och läsa, och andra förstår kanske inte så mycket svenska. Då kan en sådan här bok underlätta lässtunden, både för mig och barnen.

Förstår de inte språket kan de alltid titta på de färgglada bilderna, är de inte vana att lyssna blir de fängslade av att nästan varje sida har en liten ”cliffhanger”. För visst har inte hönan fyra ben? Och visst är inte grisar blåa? Dessa enkla fel-påståenden gör att barnen känner att de vet hur det verkligen är och vi kan skratta åt det tokiga tillsammans.

Bilder och text lyckas nå ut till barnen och du får deras fulla uppmärksamhet. Spänningen börjar direkt med ”Djupt nere på havets botten …” Redan där har du med dig barnen, de blir nyfikna på den här bondgården. Så visst är den lite magisk!

Magiska bondgården
Hanna Olausson
Ordalaget bokförlag

Om du får önska dig vad du vill inför det nya förskoleåret 2020 – vad väljer du då?