Bra insändare om stress

20 feb 2018

Jag tycker detsamma som signaturen ”Förskollärare i 30 år” i nummer 10/2017. Vi som jobbar i förskolan måste stanna upp och ”sätta ner foten” när det kommer krav på vad vi ska göra från våra politiker som inte har en aning om vad barn mår bra av och hur det fungerar på en förskola.

För vad är viktigast? Barnen naturligtvis och att vi själva mår bra när vi jobbar. Jag tror att barn och ungdomars psykiska ohälsa börjar byggas upp redan i förskolan, med mycket stress, stora barngrupper, långa dagar med för mycket olika intryck och så vidare.

Vår förskola Asken i Falkenberg har jobbat mycket mot stressen i flera år och har kommit långt, tycker vi. Vi medverkar i Lena Nyholms bok Nedstressad förskola – med­veten närvaro som jag verkligen kan rekommendera. En kollega och jag är även ute och föreläser för pedagoger och föräldrar där vi ger redskap hur man kan göra och vad man kan tänka på.

Har du fått någon fortbildning senaste året?