Läs senare

Digitaliseringen viktig i ny läroplan

EnkätFyra röster om översynen av förskolans läroplan.

av Erik Ignerus
15 aug 2017
15 aug 2017
Bitte Hoogendoorn. Foto: Elisabeth R Brising.

– Det är längesen det gjordes så jag tycker det är bra. Världen har förändrats mycket och fortsätter göra det hela tiden. Överlag tycker jag att läroplanen är bred och bra. Det behövs inga större förändringar, men digitaliseringen är viktig att få med i den nya läroplanen.
Bitte Hoogendoorn, förskollärare på Marielunds förskola i Ystad.

 

 

Lisa Bergström. Foto: Elisabeth R Brising.

– Det är nödvändigt. Det har hunnit hända en hel del och jag tror att det är viktigt med tydliga skrivningar om sådant som digitalisering. Läroplanen måste vara levande, den ska täcka in verksamheten här och nu, men även ligga i framkant tidsmässigt och fungera i framtiden.
Lisa Bergström, förskollärare på Åkers förskola i Nässjö.

 

 

 

Nina Friman. Foto: Elisabeth R Brising.

– Jag tror att det är väldigt positivt för förskolan. Den nya läroplanen kommer förhoppningsvis att stärka förskollärarens roll. Jag har själv ett stort fokus på digitaliseringen och det är viktigt att våra framtida medborgare får med sig kunskaper om det. Vi behöver exempelvis få in mer programmering och fler digitala verktyg.
Nina Friman, förskollärare på Vaxholm Östra förskola.

 

 

Sanne Björklund. Foto: Erik Ignerus.

– Jag tror att många inom förskolan känner ett behov av det. Jag tycker att det skulle vara bra om hållbar utveckling kom med på något sätt. Många jobbar redan med det, så dokumenten behöver kanske hinna ikapp verksamheten. Det skulle då få en högre legitimitet och bli något man faktiskt ska göra. Och det finns ju dessutom med i skolans läroplan. Just nu ser det ut som att det inte går att jobba med hållbar utveckling i förskolan.
Sanne Björklund, föreläsare och författare med fokus på hållbar utveckling. Har tidigare jobbat som utomhus- och utvecklingspedagog inom förskolan.

Fotnot: Intervjuerna är gjorda på SETT-mässan i Stockholm 2017.

Spara

Fråga

Välkommen tillbaks till jobbet! Vad ska du prioritera i höst?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin