Läs senare

Fånga en isbjörn

10 dec 2011

Här får du på ett spännande och fantasifullt sätt vara med och fånga farliga djur. Det börjar med att Johannes får rycka in och hjälpa sin mamma som arbetar på ”dagis”. Han ska passa en barngrupp när mamma måste till sjukhuset med ett barn. De andra barnen leker, skriker och brottas. Hur ska han få barnen att lyssna på honom? Han kommer på att han kan berätta historier som hans farfar berättat för honom. Den om hur man gör för att fånga en tiger. Barnen blir tysta och lyssnar spänt.

Lyssnar gör också den barngrupp jag läser boken för. Längden på boken är bra eftersom den läses ut på cirka en vecka. Den hinner inte bli tråkig, vilket är viktigt när man ska läsa för en större grupp. Eleverna tyckte den var spännande, superbra och rolig. Speciellt kul var en ishockeymatch med en bläckfisk. Det är många bilder i boken som gör texten mer levande och lättare att leva sig in i.

Pojkens berättelse är spännande, men jag kan inte låta bli att stanna upp vid ordet ”dagis”. Visst används det i folkmun men i en bok tycker jag man säger förskola. Det verkar också lite konstigt att det inte finns någon mer personal på förskolan. Jag läste för sexåringar men den kan läsas i förskolan för 4–5-åringar.

Fånga farliga djur
Martin Widmark
Kristina Grundström
Bonnier Carlsen

Fråga

Vad tror du skulle kunna locka fler att bli förskollärare?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin