Läs senare

Frågor om försvunna farfar

11 Dec 2012

Elliot kan inte förstå hur hans farfar bara kunde försvinna en dag för 33 år sedan. Och inte heller varför ingen har letat efter honom. Elliot vet bara att han måste hitta farfar.
Det här är en berättelse med djup och allvar, som handlar om en familjerelation som har brutits upp, vilket många har erfarenhet av. Men det är också en rolig, mysig och ljus historia som visar på den envisa, positiva och hoppfulla livsinställning som jag upplever att barn ofta har. Boken kan vara en bra inledning till att samtala med barnen om hur deras familj ser ut och om likheter eller olikheter. Till en början tyckte jag att bilderna var tråkiga då illustratören bara har använt sig av några få färger. Men ju mer jag tittar, ju mer tycker jag att det är just det som håller samman bilderna och skapar en röd tråd. Illustratören har arbetat med mönster och vi möter bland annat randigt, rutigt och prickigt. Det var en rolig effekt som gjorde att vi tittade närmare på bilderna. Jag älskar de enkla, humoristiska och glada, men också allvarliga dialogerna som den här lättlästa berättelsen rymmer.

Elliot har så många frågor om sin farfar: Hur ser han ut? Kom det en tjuv och tog honom? Gick han vilse i skogen? Läs den här underbara boken och ta reda på svaren.

Elliot hittar en farfar
Hillevi Wahl,
Mia Nilsson
Rabén & Sjögren

Rösta

Är du nöjd med er gård?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin