Genuint och fint

Musikrecension

Godnattvisor för alla

[Barnens jukebox]

Äntligen en skiva med god­nattvisor för alla! Skivan med samma namn känns äkta och jag älskar känslan av liveinspelning. Troligtvis är så inte fallet, men det låter så på grund av det lite ostämda pianot och sången som svajar lite hit och dit på ett äkta och vackert sätt.

På den här skivan har de lyckats med en bra blandning av kända och mindre kända visor. De som framför dem likaså, eftersom det finns med både barn och mindre och mer kända namn på låtlistan.

Jag gillar mest Lilla måne med Marlena Ernman och Stefan Sundström, där deras röster flätas samman på ett magiskt sätt. Även första spåret Alla ska sova med Cayenne Björklund och Sebastian Arons­son är fantastisk och jag tror faktiskt att jag slår på den i kväll när jag lägger mig i sängen.

Vilken inskolningsmetod använder ni i er förskola?