Glöm inte att berätta om det positiva

09 dec 2013

Jag vill berätta något viktigt och påminna alla kollegor runt om i landet. Jag är mamma till en treårig flicka och arbetar som förskollärare sedan sju år. Det går inte så bra för min flicka i förskolan. Jag vet inte riktigt varför men hon har svårt för att leka med de andra barnen och är i konflikter. Jag har fått en klump i magen när jag hämtar henne på förskolan, så gott som dagligen har något tokigt hänt henne och personalen har slutat att säga positiva saker om henne.

Tänk på detta kära kollegor att för varje sak ni säger negativt om ett barn till en förälder vill den höra tio positiva. Jag inser nu hur många gånger jag själv har varit okänslig i min yrkesroll och felat. Alla föräldrar älskar sina barn!

Om du får önska dig vad du vill inför det nya förskoleåret 2020 – vad väljer du då?