Hallå där, Anneli Tisell!

27 nov 2016

Varför har Babblarna blivit så populära?

– De första som tog Babblarna till sig var pedagoger på förskolor, oftast på grund av något eller några barn i gruppen som behövde extra stöd i sin språk­utveckling, men de upptäckte snabbt glädjen och nyttan för alla barn i förskolan. Babblarnas tydlighet och rena formspråk i kombination med musiken gör dem lätt för barnen att ta till sig.

Nu har Babblarna blivit musikal, vilka planer finns mer för framtiden?
– Det händer mycket nu – musikal, film, fler böcker, mera leksaker och översättningar till fler
språk. Det är väldigt roligt förstås och ger möjlighet till ännu mer utveckling. Det kommer en handbok till peda­goger, Tal och språkträning i Babblarnas värld av Irene Johansson. Den ger handledning till fördjupat arbete med tal och språkträning.

Anneli Tisell har fått pris av Svenska Downföreningen för sitt arbete med att ge alla barn ett språk genom bland annat Babblarna.

Hur stor är din barngrupp?