Läs senare

Har jag rätt till pauser?

26 mar 2018
Foto: Shutterstock

Fråga: Jag jobbar mellan 06.30 och 14.30 minst en dag i veckan. När jag gör det har jag min lunchrast klockan 12.15 och ingen annan paus på förmid­dagen. Trots att jag slutar tidigt är jag helt slut när jag går hem eftersom det blir så intensivt. Vad ska och kan jag göra?

/Carola

Svar:  Enligt arbetstidslagen har du rätt till rast efter max 5 timmar och då måste din rast den här dagen komma senast 11.30. Dessutom ska du ha möjlighet att få återhämtning under dagen med regelbundna pauser. Jag tycker du ska kontakta dina fackliga företrädare för att få hjälp om inte din arbetsgivare ordnar ditt schema så du får en bra arbetssituation.

/Per Edberg, förskollärare och förtroendevald för Lärarförbundet i Umeå

Fråga

Vilken inskolningsmetod använder ni i er förskola?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin