Läs senare

Hög tid att söka förskolestipendium

Har du gjort något bra inom förskolans område, skaffat egna erfarenheter eller idéer du vill dela med dig av? Missa inte att söka Ulla-Britta Bruuns stipendium. Senast den den 1 februari måste vi ha din ansökan.

20 jan 2012

Har du egna erfarenheter eller idéer du vill dela med dig av? Då kan du söka pengar ur Ulla-Britta Bruuns minnesfond. Fondens avkastning ska göra det möjligt för förskollärare – eller andra som gör särskilda insatser inom förskoleområdet – att dokumentera sina erfarenheter och därigenom sprida sin kunskap.

Ulla-Britta Bruun menade att förskollärare har så mycket kunskap och erfarenhet som aldrig förmedlas vidare.

Du kan inte söka stipendiet för egen fortbildning eller resor. Stipendet kommer att delas ut på Skolforum, som arrangeras i Stockholm i vecka 44.

Mer info och ansökan finns här.

Ulla-Britta Bruuns minnesfond

Fonden inrättades för att hedra Ulla-Britta Bruun (1924-1985), som bland annat var landets första pedagogkonsult. Ulla-Britta Bruun var redaktör för Förskolan i början på 60-talet, och fram till sin bortgång var hon recensionredaktör för tidningen.

Hon efterlämnade böcker, föreläsningsmanus, anteckningar och manus som för sin tid var banbrytande. Tidningen Förskolan och Lärarförbundet är ansvariga för administrationen av fonden.

Fråga

Hur stor är din barngrupp?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin