Hur hade du agerat?

12 apr 2017

Jag är en förskollärare som vill veta vad ni andra förskollärare tycker i denna fråga:

En helt vanlig dag i förskolan så fattades det folk på grund av en mängd olika anledningar som möten, sjukdom och ledighet. Just den här dagen visade det sig plötsligt att jag skulle bli själv med 16 barn i åldern 4–6 år i en timme. Ensam vuxen på ena våningsplanet.

Jag hade tidigare blivit lovad att få hjälp av en pedagog från en annan avdelning, men den hjälpen uteblev tyvärr.

Jag sa då ”Nej” till min arbetslagsledare, ”Jag vill inte ha ­ansvar för en så stor barngrupp själv. För om något allvarligt händer, så kan jag bli ansvarig för detta.”

Arbetslagledaren försökte då argumentera med ”Men så här blir det ju ibland!” Men jag vägrade och kontrade med att i så fall kontaktar jag facket.

En liten stund senare hade arbetslagledaren löst det hela genom att en annan kollega kom in tidigare än sin schemalagda tid.

Min fråga är nu: Hur hade du agerat?

/Förskollärare, som tycker att vi måsta sätta stopp nån gång

Hur stor är din barngrupp?