Läs senare

Inget utrymme över

13 nov 2013

Har under åren bytt arbetsplats flera gånger och slås av att det är så svårt att få utrymme. Med det menar jag att det oftast inte finns lediga krokar att hänga sina extrakläder. Det saknas plats att förvara sina papper, pärmar och annat. Oftast finns det inte ens ett skåp att förvara sina värdesaker i.

Jag tror att mina gamla och nya kollegor inte är medvetna om vad de signalerar när de ständigt fortsätter att markera sitt revir genom att låta gammalt material, kläder som de aldrig använder och så vidare bara vara kvar.

Jag tänker att det är samma sak med barnen. Det är många pedagoger som bara kör på i gamla ullstrumpor och är nöjda med den miljö och det arbetssätt som de alltid har haft. Det fungerar, varför ändra ett vinnande koncept?

Men vad är det vi egentligen förmedlar till vår nästa – är det att det är bra att du är här men jag vill helst inte att det påverkar mig?

Fråga

Om du får önska dig vad du vill inför det nya förskoleåret 2020 – vad väljer du då?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin