Läs senare

Jakten på filuren

av Marie Eriksson
06 nov 2017
06 nov 2017

Jakten

Sanna Borell

[Olika förlag]

1-3 år ”Ta fast tjuven!” Den händelserika jakten börjar med att en brun filur med stora spetsiga öron stjäl en frukt. Vi är inte helt säkra på vad det är för frukt, inte heller på vad det är för filur som tar den ur handen på den lilla djurungen med stora uggleögon.

Det skulle kunna vara en apa med sin långa svans och sina graciösa skutt. Vi kallar den i alla fall för filuren och följer med spänning hur den smidigt rymmer från alla som försöker fånga den. Jakten går genom täta buskage, smala tunnlar och högt uppe i träden. I den mörka skogen lyser ficklamp­or upp jakten, men ingen får tag på den springande filuren.

Bilderna är på sätt och vis enkla, lite som schabloner, men de är ändå väldigt innehållsrika och talande, de bjuder in till de olika miljöerna så att det känns som att vi är med. Känslouttrycken är tydliga och man rycks med i den spännande jakten.

När mörkret faller och stjärnorna visar sig på himlen når vår filur äntligen sitt mål och smiter in i ett ihåligt träd. Vi förstår varför det var så bråttom; en, två, tre, fyra ungar väntar på att bli bjudna på frukt. Äntligen hemma!

Fråga

Hur stor är din barngrupp?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin