Läs senare

Kanel och Kanin känner starkt

22 mar 2013

Kanel och Kanin är två vänner som barnen känner väl sedan tidigare. I denna bok är de på vandring i känslornas värld. Det passar bra i vår 4–5-årsgrupp, eftersom vi arbetar med temat känslor och utanförskap. Bokens små känsloberättelser är skrivna i diktform. Den första handlar om när Kanin vill titta på en fågel, snubblar på en sten och ramlar pladask på marken. Kanin blev riktigt arg. Här får vi tillfälle att samtala om ilska. Kanins vän Kanel kommer som en hjälpande hand och säger att det gjorde ont i honom när kompisen gjorde sig illa. En verkligt fin liten episod.

Fortsättningsvis tar boken upp hur det känns att vara ensam, när man ångrar att man varit dum och när det känns som att man vill säga förlåt. Berättelsen slutar lyckligt med att vännerna har en rolig fest.

Det känns inte som en bok man bara sträckläser, utan mer som att man läser några korta verser och sedan samtalar och funderar över våra känslor. Boken har talande bilder som verkligen visar vad Kanin och Kanel känner för varandra.

Kanel och Kanin och alla känslorna
Ulf Stark
Charlotte Ramel
Rabén & Sjögren

Fråga

Vad tror du skulle kunna locka fler att bli förskollärare?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin