Läs senare

Känner du Pettson och Findus?

12 okt 2014

Ja, jag tycker faktiskt att jag känner Pettson och Findus. Jag känner dem som otroligt lästa och omtyckta figurer. Genom min 18-åriga förskollärarkarriär har jag, trots detta, nästan aldrig läst en Pettson och Findus bok rakt igenom. Visst har vi bläddrat och läst vissa delar tillsammans med förskolans yngsta barn, som jag alltid har arbetat med. Men jag måste säga att det känns väldigt positivt med en Pettson och Findus-bok som verkligen riktar sig till de lite yngre barnen. Vi kan läsa hela boken igenom tillsammans samtidigt som den är väldigt bläddertålig. Eftersom barnen är så förtjusta i figurerna är det en fördel att boken har tjocka kartongblad som både tål att bläddras i, pekas på och smakas på.

Handlingen bygger på en lek som Findus hittat på åt Pettson. Han har gömt olika saker som Pettson får leta efter med hjälp av ledtrådar. Det blir ett spännande äventyr som barnen kan vara delaktiga i genom att komma med egna tankar och förslag. Pettson hittar en bunke i hönshuset, tre ägg i snickarboden, en mjölkkanna i trädgårdslandet och så vidare. Du som känner Findus har nog redan listat ut hur det här äventyret kommer att sluta…

Känner du Pettson och Findus?
Sven Nordqvist
Opal

Fråga

Vad tror du skulle kunna locka fler att bli förskollärare?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin