Känsla för känslor

19 sep 2015

Maria-Pia Gottberg har släppt en skiva som ingår i konceptet Friendy med en tillhörande docka med sex olika känslor. Dessa olika känslor; glad, arg, rädd, ledsen, sur och lugn, finns nu även beskrivet i text och musik. Tanken med skivan är att sätta ord på, samt bekräfta barnens olika känslor – något hon verkligen lyckas med. Det är en upptäcktsfärd i känslor och jag gillar speciellt låten ”arg”, då det finns få låtar som sätter ord på just detta. Ett extra plus till att det är barn som sjunger eftersom det gör det lättare för barnen att relatera till texterna. Tyvärr så förvinner de delvis i effekter och kompet ibland.

För mig som pedagog, som jobbar med musik med fokus på känslor, är detta en fantastisk skiva som kommer att spelas flitigt i förskolan.

En musikalisk känsloresa
Friendy

Vilken inskolningsmetod använder ni i er förskola?