Läs senare

Katastrof på kalaset

01 nov 2012

Har du varit med i en hemlig klubb som barn? Det har jag. Den hette Bilklubben och gick ut på att gömma sig när en bil passerade. Jag blir barn på nytt när jag läser Kalaskatastrofen skriven av Ingelin Angerborn.
Viktor, Vilma och Viking har en hemlig klubb: AB Klant & Kompani. De tror själva att de skulle kunna slå rekord i klantighet. Och även om jag trodde att boken skulle rymma fler klantigheter än den gjorde, är de tillräckliga för att göra lässtunden rolig och generande för både små och stora. Som att prutta inför alla kompisar. Hur pinsamt är inte det?

Boken handlar också mycket om kärlek. När Vilma fyller år får Viking och Viktor bjuda varsin gäst. Viking vill bjuda Meltem som han är kär i, men vågar inte, utan bjuder en kille istället. Han försöker sen på alla sätt se till att hon ska komma på kalaset. Kommer han att lyckas? Och vilka är det som är så klantiga på kalaset att de blir nya medlemmar i AB Klant & Kompani? Det här är en lättläst bok med korta kapitel. De inleds med roliga och kluriga rubriker som skapar spänning och förväntan och är fyllda av träffsäkra bilder.

Kalaskatastrofen
Ingelin Angerborn,
Jenny Karlsson
Rabén & Sjögren

Fråga

Vad tror du skulle kunna locka fler att bli förskollärare?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin