Kul med egen bana

Så gjorde viMonica Dahlberg, förskolechef på Montessoriförskolan Tjädern, berättar om deras enkla men användbara kulbana.

av Erik Ignerus
10 Sep 2018

Hur gjorde ni er kulbana?

– Det var väldigt enkelt. Den är bara gjord av material som vi hade hemma och kostade ingenting. Vi tog en vanlig kartong, färglade toarullar och satte på siffrorna. Sedan var det färdigt. Nu har vi faktiskt vidareutvecklat den också, genom att klistra på sand så att barnen även ska kunna känna siffrorna med fingrarna.

Hur används den?

– Målet är att kunna ta kulan genom banan i sifferordning. De yngre barnen klarar inte riktigt av turordningen, men de äldre gör det bra. Vill man göra det extra svårt går det att lägga i flera kulor. Om det då till exempel ligger tre kulor i ska man gå igenom treans hål med alla kulorna.

Vad tycker du om förändringarna i läroplanen?