Lär genom ös och gung

30 Apr 2018

Dansa och sjung med ös och gung – låtar som lär

Elisabeth Andersson

[Talking Music]

I skolans värld inser jag att den naturliga integrationen av musik och rörelse försvinner i lärandet ju äldre barnen blir. Vi strävar ofta efter att lära ”på olika sätt” men tyvärr blir matteboken viktigare än det andra. I förskolan, förskoleklassen och ettan är detta material ett perfekt sätt att lära exempelvis matematik och svenska.

Dansa och sjung med ös och gung är låtar som lär och materialet innehåller en cd, en bok med lite fakta kring varje låt, text och noter samt rörelser till varje låt. Låten om vokaler är dock den enda låt som bär upp skivans namn för just gung är något jag annars saknar. Tung-lätt-lång-kort är min personliga favorit eftersom vi kan dansa runt och känna skillnaden i kroppen mellan dessa olika adjektiv.

Vad tycker du om förändringarna i läroplanen?