Läs senare

LasseMaja på detektivkalas

20 jan 2013

LasseMajas detektivbyrå har gjort det igen! Lyckats att på ett spännande och underhållande sätt lösa ett mysterium. Den här boken blev en klar favorit för mina elever. Snabbt gick den att läsa också, det var inga problem att läsa två kapitel i taget. Varje kapitel slutade lite spännande också så att vi fick något att fundera på.
Lasse och Maja är på en födelsedagsfest för Barbro Palms man Muhammed. Med på festen är också tre sockerbagare som ska tävla i vem som gör den godaste tårtan till födelsedagsbarnet. Mitt under festen händer något fruktansvärt. Barbro Palm blir av med sitt diamanthalsband. Vem har tagit det, hur gick det till och var är det nu? Berättelsen ger oss några ledtrådar så att vi kan gissa vem det är. Men det är inte säkert ledtrådarna leder oss rätt, vi får ändra oss i vem vi tror är den skyldige.

Det är många bilder i boken som är underhållande att titta på. Ibland kan man gå tillbaka för att hitta fler ledtrådar och lägga ihop två och två. Vill ni ha en bok som fångar åhörarna och även låter barnen få leka detektiver själva så läs Födelsedagsmysteriet.

Födelsedagsmysteriet

Martin Widmark,
Helena Willis
Bonnier Carlsen

Fråga

Vad tror du skulle kunna locka fler att bli förskollärare?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin