Läs senare

Lockande bilfakta

11 feb 2012

Hur du kör konstiga bilar av Ulf Nilsson och Sarah Sheppard, är en hel bok full med bilar. Konstiga bilar och inte så konstiga bilar i alla storlekar och färger. På varje uppslag presenteras en bil i bild och text. Bilderna är tydliga och verklighetstrogna, det är så här fordonen verkligen ser ut. I texten står lite information om varje bil, sakligt om vad bilen har för funktion.

Det här är ingen bok som passar på en högläsningsstund, då blir den tjatig och långtråkig. Däremot är det en bok som barnen gärna hämtar och vill att vi ska titta i och läsa tillsammans. Inte från början till slut, utan barnen slår upp en bil de vill veta något om som vi sen samtalar och läser om. Sedan slår vi upp en annan sida och läser om en annan intressant bil. Eller, och det kanske är det jag gillar mest med den här boken, så sätter sig barnen bredvid en kompis och slår i boken och pratar med varandra om vilken bil de tycker om.

Jag personligen tyckte inte om boken i början, jag tyckte bilderna var stela och texten tråkig. Men den har något som tilltalar barnen, vilket gör att jag varmt rekommenderar den. Den här boken är faktiskt en riktig liten pärla.

Hur du kör konstiga bilar
Ulf Nilsson,
Sarah Sheppard
BonnierCarlsen

Fråga

Vad tror du skulle kunna locka fler att bli förskollärare?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin