Läs senare

Måste jag växla mellan två arbetsplatser?

09 okt 2017
Är det rimligt att behöva växla mellan två olika arbetsplatser, undrar Stina. Foto: Shutterstock

Fråga: Min chef vill att jag ska börja jobba en del av min tid på en annan förskola i vårt område, eftersom det är brist på förskol­lärare. Måste jag det eller kan jag säga nej?

/Stina

Svar: Det är din arbetsgivare som leder och fördelar arbetet och avgör vilken avdelning eller förskola du ska arbeta på om det är samma arbetsgivare i samma kommun. Ett undantag skulle kunna vara att du vid din anställning har förhandlat till dig särskilda villkor som kan påverka detta. Det skulle kunna vara så att du har sökt till en förskola nära där du bor och att det var ett av de vägande skälen att tacka ja till den här tjänsten. I så fall bör du kontakta dina fackliga företrädare för att få stöd om de vill flytta dig mot din vilja.

Fråga

Vad tror du skulle kunna locka fler att bli förskollärare?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin