Mobiler och småbarnsföräldrar

25 feb 2013

Jag har funderat länge nu på hur alla mammor kan ha tid att vara uppkopplade på Facebook och andra sociala medier dygnet runt nästan, då de har små barn. Är det inte mobiltelefonerna så är det datorerna! Som småbarnsförälder är man ju (borde man i alla fall vara) närvarande med sitt barn. Man har ju dessutom mycket att göra i hemmet när man har små barn. Det borde vara väldigt stressande för barnet, att hela tiden se föräldern vara frånvarande.

Det är nonchalant tycker jag, då man hela tiden är någon annanstans i tankarna, och inte närvarande med barnet. Sen hör man småbarnsföräldrar klaga över att de inte har tid att ens laga mat emellanåt, det är så körigt att vara småbarnsmamma. Men att sitta och blogga och vara ute på Facebook, det har man alltså tid med?

Jag är inte gammalmodig eller bakåtsträvande, jag har själv tre barn, som numera är halvt vuxna. Men jag kan inte förstå, att det är viktigare med allt detta, än att vara med sitt/sina barn, och då menar jag vara närvarande. Snacka om att prioritera!

Det här borde ingå i föräldrautbildningen/föräldragrupperna då man väntar barn, eller har fått barn.

När man vill adoptera ett barn får man genomgå både det ena och det andra testet, för att se om man duger som förälder. Kanske borde sådana tester införas även på de som skaffar barn på ”naturlig” väg… för vem säger att man är lämplig som förälder bara för att man kan få barn på ”vanligt” sätt? Jag skulle bara vilja säga ett ord, och det är skärpning alla mammor, och även pappor. Den här tiden kommer inte tillbaka!

Om du får önska dig vad du vill inför det nya förskoleåret 2020 – vad väljer du då?