Läs senare

Monstermaskerad

31 maj 2012

Monstermaskerad är en härlig och fantasifull berättelse. Bilderna är färgglada och gör att det finns mycket att prata om, man måste tänka till lite för att se vad de egentligen föreställer.
I boken får Ebba en inbjudan till en maskerad av sin vän Boris. Eftersom läskigast utklädnad vinner ett pris sätter Ebba i gång att leta i sin garderob efter något som kan skrämma de andra. Ebba är ganska säker på att hon kommer att ta hem priset. Pappa skjutsar henne hem till Boris som tar emot Ebba genom att visa något hemskt. Men vad har de andra klätt ut sig till? Ett brandmansmonster, en kanin med stor mun och huggtänder och ett prinsesstroll är vad som möter Ebba när hon kommer in på festen.

Boken har kort text och är bra för de som börjat läsa själva. Jag använde den som högläsningsbok och vi stannade upp och pratade om bilderna. När vi läst en bit började saker falla på plats. Vi fick tänka om och slutet blev inte alls som vi trott. Monstermaskerad är en spännande bok där läsaren blir utmanad i sitt tänkande och får lägga ihop pusselbitar.

Monstermaskerad
Mats Wänblad,
Pelle Forshed
Rabén & Sjögren

Fråga

Vilken inskolningsmetod använder ni i er förskola?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin