Myrslok utforskar existensialism

14 feb 2014

Meningen med livet är en annorlunda historia. Den har en filosofisk underton, som lockar en del barn, men blir för svår för andra. Jättemyrsloken börjar fundera över meningen med livet och om det verkligen spelar någon roll om myrslokar finns. Han bestämmer sig för att skriva en bok och beger sig ut i skogen för att söka inspiration. Boken handlar om vänskap och att vi alla är olika och mår bra av olika saker. Jättemyrsloken kommer fram till att alla har olika meningar med livet och för honom själv är meningen med livet hans vänner.

Barnen i klassen hade vitt skilda åsikter om den här boken. Några barn gillade den inte alls – de varken förstod den eller tyckte den var rolig. Andra barn gillade den mycket och förstod att den handlade om vänskap. Vi fick ofta stanna upp och förklara ord, uttryck och vad det var som hände. Meningen med livet är ingen lättläst bok men det var spännande att ge barnen en annorlunda läsupplevelse som många kanske inte får hemma.

Meningen med livet
Lotta Olsson,
Maria Nilsson Thore
Bonnier Carlsen

Välkommen tillbaks till jobbet! Vad ska du prioritera i höst?