Mystiska månen fascinerar

19 feb 2015

Månen har i alla tider fascinerat människorna! Sindre är en av dem, han tänker mycket på månen. Sindres ögon lyser när han ser på månen. Han är uppslukad av tanken på att få komma dit. Finns det ett sätt? Han går till cirkusen, rymdraketen och byggmästaren för att få hjälp. De kan inte hjälpa honom. Men han ger sig inte, det måste gå! Om ingen vill hjälpa honom så får han väl försöka själv. Med hjälp av pinnar bygger han ett jättehögt torn. Fast i stället för att komma till månen möter han en flicka som också fascineras av månen, och de kan fortsätta utforska månen tillsammans.

Illustrationerna i boken är tilltalande men färgsnåla, det är skymning men månen lyser klart. I Sindres ögon ser vi hans fascination och beslutsamhet. Jag och barnen kan ta med oss känslan av att aldrig ge upp, att liksom Sindre, kämpa för att nå våra mål.

Barns sätt att fundera, fantisera och försöka att hitta en lösning, beskrivs på ett trovärdigt sätt i den här boken. Vi pedagoger har en viktig roll i att sätta oss in i barns funderingar, därför tycker jag att det här är en bra bok både för barn och vuxna i förskolan.

Måntornet
Per Gustavsson
Natur & Kultur

Vad tror du skulle kunna locka fler att bli förskollärare?