Läs senare

När dras det av karensdag?

Foto: Shutterstock

Om jag har varit sjuk, gått tillbaka till jobbet och sedan blivit dålig igen – får jag avdrag för en till karensdag då? Och vad händer med karensdagen om jag går hem efter halva dagen? Får jag betalt för de timmar jag arbetat då eller dras det av en hel karensdag?

/Ann-Christine

Svar: På din första fråga är svaret att du slipper ytterligare en karensdag tack vare ”återinsjuknanderegeln”. Har du börjat arbeta igen efter din sjukskrivning och insjuknar på nytt inom fem kalenderdagar räknas den nya sjukperioden som en fortsättning på den tidigare. På din andra fråga gäller att om du jobbat en halv dag och blir sjuk så får du betalt för de timmarna och den andra halvan av dagen blir din karensdag.

/Per Edberg, förskollärare och förtroendevald för Lärarförbundet i Umeå

Fråga

Hur återhämtar du dig under julledigheten?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin