Naturkub lockar till fantasilek

Så gjorde viVårbyförskolan Myrans hemma­snickrade kub bjuder på spännande minivärldar. Carolina Gavrielidou berättar om bygget.

av Erik Ignerus
01 apr 2019

1 Efterlängtat bygge

Vi jobbar med olika stationer inne och hade länge önskat oss en kub. På en planeringsdag blev bygget av. Vi hade köpt träribbor på löpmeter och specialgjorda hörn som håller ihop dem och ger stabilitet. Vår kub som är 120 X 120 centimeter fick ett tak och två sidoväggar.

2 Disco blev djungel

Väggarna och taket är klädda med självhäftande spegelfolie. Till en början var kuben en mysvrå med discolampa och ljusslingor. Men när barnen tröttnade på den ville de att det skulle bli en kub med djur och djungelkänsla. De samlade grenar och annat naturmaterial utomhus och hjälpte till med bygget.

3 Tyger och grenar

På taket ligger en ryamatta som är lös och kan flyttas runt. Golvet är klätt i ett leopardtyg som har fästs med en häftpistol. Vi gjorde ett draperi av plastremsor, fäste grenar på ribborna och gjorde palmer av färgat papper.

4 Massor av djur

I kuben finns bondgårdsdjur, exotiska djur och dinosaurier. Barnen leker fantasilekar, hoppar upp och ner på stubbarna, staplar djur och gillar att se sig själva i spegeln. Leken fortgår men när den ebbar ut hittar vi på något nytt tema. På Pinterest finns mycket inspiration att hämta.

Kolla gärna in förskolan Myrans Instagramkonto, där det finns massor av tips på hur innemiljön kan utvecklas: myrorna_inspirerar

Om du får önska dig vad du vill inför det nya förskoleåret 2020 – vad väljer du då?