Pröva vävning

29 sep 2014

Jag heter Linnéa Danielsson och arbetar som förskolechef i Mörbylånga kommun med ansvar för Torslunda Naturförskola. Det är en förskola med cirka 55 barn i åldern 1–5 år där 5-åringarna går tillsammans på avdelningen Vallmon.

Barnen har provat olika hantverk och tekniker. Jag blev så glad när jag kom till förskolan en dag och möttes av så kreativa barn som satt och vävde på ganska stora vävramar. De hade först gjort besök hemma hos varje barn och fotograferat huset för att sedan göra en ritning med fotot som underlag. Ritningen har sedan varit förlaga till vävnaden och det har blivit helt underbara ”textila hus”. Jag vill bara inspirera andra att prova vävning, som kanske är ett lite bortglömt kulturarv i dag.

Hur stor är din barngrupp?