Rolig första kapitelbok

12 apr 2014

Boken Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen är bra att läsa i början av förskoleklassåret. När barnen börjar förskoleklass är många inte vana vid att läsa kapitelböcker och då behövs en lättläst bok. Den här boken har korta kapitel, är lagom lång och har ett enkelt språk. Sammantaget gör det att barnen har lätt att följa med i handlingen.

Cirkusstrutsen Don Alonso har tröttnat på cirkuslivet, varför han rymmer och beger sig upp i bergen för att söka meningen med livet. Cirkusdirektören köper då en ny struts, Gustava, från djurparken intill. Gustava tycker att det är spännande att komma till cirkusen men gör inte ett så bra intryck på de andra djuren. Hon säger otrevliga och elaka saker som gör de andra arga. Gustavas kompis kaninen Tex förstår att det inte kommer gå så bra för Gustava och bestämmer sig för att försöka rädda henne. Tex beger sig därför ut för att leta efter Don Alonso för att få hans hjälp.

Barnen i klassen gillade boken, de tyckte den var rolig och att det hände många tokiga saker i den.

Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen
Martin Widmark, Lana Brunell, Sarah Shephard
Rabén & Sjögren

Vad tror du skulle kunna locka fler att bli förskollärare?