Så jobbar vi med natur och teknik

21 apr 2013

Under hösten har vi på Myrstackens förskola i Vingåker besökt skogen och lekplatsen vid ett flertal tillfällen. I skogen har vi hittat vad vi tror är en varggrop, berättar barnen om någon frågar.

För oss pedagoger är de här utflykterna väldigt värdefulla i vårt arbete med barnen bland annat kring natur och teknik. Skogsmiljön ger oss möjlighet att använda fantasin, träna motoriken och uppleva tillsammans. Vi har också använt eldstaden som finns till att grilla korv, banan i folie och att poppa popcorn.

Vid ett av våra besök kunde vi påbörja vårt arbete med NTA, natur och teknik i temat ”vatten”. Vi pratade om vatten och gjorde en mind-map om våra kunskaper när vi kom tillbaka till förskolan. En rolig upplevelse var när vi bildade en kedja med målet att nå runt vattentornet.

Spännande experiment har det också blivit då vi i vår förskola har en NTA-låda med experimentmaterial för barn i förskolan.

Om du får önska dig vad du vill inför det nya förskoleåret 2020 – vad väljer du då?