Se upp för draken!

Så gjorde viSprakande målarfärg, traktorhjul och några träpallar kan räcka för att ge en trist utegård ett ordentligt lyft. Häng med till Vartofta förskola!

Foto: Vartofta förskola

1 Fantasi­fullt

Öka chansen för barnen att utvecklas. Det var syftet bakom renoveringen av utegården på Vartofta förskola. Fyra skänkta traktordäck sänktes ned i marken och för­sågs med ett drakhuvud tillverkat av en inköpt spånskiva. Plötsligt ringlade en knallgrön drake omkring på gräsmattan.

Foto: Vartofta förskola

2 Leka och skapa

Med hjälp av några lastpallar skapades nya lärmiljöer: En biltvätt, ett kök och en plats där barnen kan skapa ljud av åter­använda material.

3 Stock blev traktor

Stockarna som fanns på gården sågades till och omvandlades till en buss och en traktor. Sedan fick kiosken, bollplanket och bensinmacken nya tilltalande färger. Några av lastpallarna är fria för barnen att själva laborera med. Hittills har de bland annat fungerat som hagar för olika djur.

Vad skulle du helst vilja få fortbildning i?