Läs senare

Skriv mer om yrkesutveckling

12 Aug 2010

Hej! Är prenumerant på Förskolan och får med jämna mellanrum bra tips och mycket information. Jag kan sakna reportage om lärare som valt att läsa vidare på högskolan för att utveckla sin yrkesbana inom förskola eller grundskola. Till exempel skulle det vara bra med information om var vi lärare kan vända oss om frågor om kommande studier inom högskolan och hur vägen ser ut till en C- eller D-uppsats eller magisterex-amen för att få bli kandidat till forskarskola.

I maj gick tre högskolor ut med möjlighet för förskollärare att ta del av forskarskola, en satsning från Skolverket för att möjliggöra för förskolan och dess personal att studera på forskarnivå. Det skulle vara jätteinressant om ni följde upp den här satsningen. Jag är jättenyfiken på att få veta hur gången ser ut från att vara förskollärare/ lärare till att bli uttagen till en liknande forskarskola.

Ulrika

Svar: Hej Ulrika. Tack för ditt intressanta tips. Vi på redaktionen planerar att ta ett större grepp om ämnet karriär och yrkesutveckling och hoppas att du då kommer att få den inspiration och information som du efterlyser. Du och alla andra är självklart alltid välkomna med fler tips om vad ni vill att vi ska skriva om.

Rösta

Är du nöjd med er gård?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin