Slut efter fyra år

InsäntJag har arbetat som förskollärare sedan 2014 och har redan börjat tappa arbetsglädje och ork. Ska det behöva vara så efter bara fyra år?

27 mar 2018

Folk säger ”byt yrke”, ”varför är du kvar?”, ”jag förstår inte hur du orkar”. Jag har inte utbildat mig i 3,5 år för ingenting! Ska jag behöva byta yrke för att våra politiker inte vill se hur pressad vår vardagliga verksamhet är? Och om jag byter yrke, som så många andra redan gjort, ja då står vi där en dag utan varken förskol­lärare eller barnskötare. Vi får en så kallad förskola med vikarier och otrygga barn. Det gynnar varken oss, barnen eller vårt samhälle.

Men jag vill inte byta yrke! Jag vill arbeta som förskollär­are och ge våra barn den tid, omsorg, utveckling och lärande som de har rätt till. Jag vill känna stolthet över mitt yrkesval. Utan förskolans verksamhet går inte samhället runt. Nu är det dags för förändring och detta för våra barn som far mest illa av oss alla.

Tycker du att det är svårt med utvecklingssamtal?