Stolta barn dokumenterar sitt eget lärande

26 aug 2015

Vi på Hagabergsgårdens förskola arbetar med Grön Flagg, förra terminen valde vi att arbeta med temat klimat och energi.

Då våra barn var nyfikna på olika djur, bestämde vi oss för att ta reda på mer fakta och titta närmare på de olika klimaten som djuren bor i.
 Barnen fick dokumentera sitt eget lärande genom att rita, skriva, skapa djuret i lera och förmedla sin kunskap med hjälp av appen Buddypoke där de berättar om sitt djur. Våra stolta barn ville gärna visa sina presentationer för nära och kära. Så vi gjorde QR-koder.

Förskolans lärplatta har varit ett viktigt verktyg i vårt arbete och barnens utforskande. Hoppas att vi kan inspirera andra till ett roligt och lärorikt temaarbete där kreativiteten flödar bland annat med hjälp av den moderna tekniken.

PS. Scanna QR-koden och se filmen!

Vilken inskolningsmetod använder ni i er förskola?