Läs senare

Välkommen till ny(gaml)a Förskolan

14 sep 2016

Jag vågar påstå att få andra fackförbundstidningar är så omtyckta som Förskolan. Jag hör ofta att ni som läser upplever att det verkligen är ER tidning och det är förstås precis så det ska vara. Det beror i sin tur på att ni läsare är så generösa med att tipsa oss. Då blir innehållet nyttigt, inspirerande och yrkesutvecklande.
Okej, när nu allting är så fantastiskt – varför i all sin dar har vi på redaktionen gett oss på att göra om Förskolan? Är inte det synner­ligen korkat? ”Don´t fix it if it ain´t broken”, brukar det ju heta. Men också den mest älskade tidning måste faktiskt utvecklas. Och om sanningen ska fram har vi bland alla lovord fått en del reaktioner om att det är dags för en modernisering.

Innehållsmässigt är mycket sig likt: artiklar om ny forskning, recensioner av fackböcker och barnkultur, insändarsida och krönika. Och varje nummer innehåller fortfarande ett djuplodande tema med såväl teori som praktiska exempel från förskolor som jobbar på ett bra sätt. Vi har kvar en artikel i varje nummer som handlar om exempelvis relationer, stress, mötesteknik, konflikthant­ering, utvecklingssamtal, hälsa. Den gick tidigare under vinjetten Vuxenvardag men har bytt namn till Supporten.

Med andra ord, allt det där som vi vet från våra läsarundersökningar att ni uppskattar så mycket har vi behållit.

Och så finns några helt nya avdelningar som vi hoppas blir till användbara verktyg, till exempel Guiden med en mängd nyttiga tips. Och Dilemmat dit du kan höra av dig om ett jobbproblem och så ber vi en expert ge sina bästa råd.

Kanske funderar du på en fråga om lön, arbetstid, villkor eller liknande? Skicka den till oss på redaktionen så ser vi till att få svar. Har du och kollegorna kommit på en extra fiffig eller fin lösning i er förskolemiljö? Sänd oss en bild till avdelningen Så gjorde vi – om ditt bidrag publiceras får du en present. Eller hör av dig och berätta om din mest tummade och lästa fackbok.

Vi på redaktionen tycker att tidningen blivit snyggare och mer lättläst och vill varmt tacka de duktiga formgivarna Anna, Johan och Per från företaget Content innovation som hjälpt oss med arbetet.

Nu återstår bara att vänta på din reaktion på ny(gaml)a Förskolan, kära läsare, jag håller tummarna för att du kommer att älska den.

Fråga

Om du får önska dig vad du vill inför det nya förskoleåret 2020 – vad väljer du då?

Loading ...

ur Lärarförbundets Magasin