Värsta bråklåtarna

24 aug 2015

Kanske ni känner igen titeln Värsta bråket från serien med samma namn på Bolibompa. Detta är en musik-cd med sånger om tankar och känslor när man inte är sams, dilemman och konflikter i barns vardag – om kalas, datorspel, om att någon inte får vara med och leka. De fina texterna följer med i ett texthäfte.

Vi bjuds på tio musikspår där barn sjunger till snygga arrangemang, ibland mjukt och jazzigt och bluesigt, ibland ösigt och punkrockigt. Mycket inlevelse i sången Förlåt, väldigt rörande om när ens föräldrar bråkar i När mamma och pappa talar engelska och svängigt i Leka tre där det är lätt att känna igen problematiken med att vara tre och leka. Musiken är av och med Orkesterpop som bland annat står bakom musiken till barnprogrammen Stava med skägg och Räkna med skägg.

Värsta bråket
Orkesterpop

Vilken inskolningsmetod använder ni i er förskola?